- Pris
- 14.400.000 kr/bud
- Avgift
- 5.401 kr/mån
- Ingår i avgift
- Värme och vatten
- Storlek
- 111 kvm, enl. mätbevis. Föreningen uppger "lägenhetsarea 110,00"
- Antal rum
- 4
- Våningsplan
- 3 tr, hiss finns
- Lägenhetsnummer
- 7/1302
- Andelstal i förening
- 8.95 %
- Balkong
- Balkong
- Eldstad
- Kakelugn
- Förråd
- Källarförråd och vinförråd
- Hushållström
- 500 kr/mån
- Försäkring
- 350 kr/mån
- Total driftkostnad
- 1 183 kr/mån
HALL | Inbjudande hall med bra plats för avhängning. Här finns ett inbyggt skåp och ingång till WC. Hallen leder vidare till lägenhetens sociala delar i kök och vardagsrum.
WC | Elegant renoverat med vägghängd toalett och handfat. Ett charmigt fönster mot trapphuset släpper in naturligt ljus.
KÖK | Trivsamt familjekök med bra förvaring bakom speglade luckor och generösa arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av en bred gasspis med dubbla ugnar från Ilve, kolfilterfläkt, kyl/frys och diskmaskin. Matplats för större sällskap framför en vacker kakelugn. Ett pampigt burspråk erbjuder utsikt mot Vasaparken och längs Dalagatan.
VARDAGSRUM | I fil med köket ligger det rymliga vardagsrummet med plats för en stor soffgrupp och annan möblering. Två vackra fönster och en platsbyggd bokhylla finns i bakkant av rummet.
BADRUM | Rymligt och smakfullt inrett badrum. Utrustningen består av badkar, separat takdusch, handfat med förvaring i kommod, tvättmaskin, handdukstork. Infällda spotlights och golvvärme.
MASTER BEDROOM | Det största sovrummet, beläget längst in i lägenheten, erbjuder gott om plats för en dubbelsäng, skrivbord och generös förvaring i en garderobsvägg. Utgång till balkong.
BALKONG | En trivsam balkong mot innergården med förmiddagssol under sommarmånaderna. Härifrån kan man se den övre delen av Gustav Vasa kyrka.
Sovrum 2 | Ett trivsamt sovrum beläget där köket tidigare låg. Här finns plats för säng, skrivbord och övrig möblering. Två inbyggda skåp erbjuder gott om förvaring.
Sovrum 3 | Här finns plats för säng, skrivbord och förvaring i garderob.
- Förening
- Bf Dalagården utan personlig ansvarighet
- Äkta förening
- Ja
- Upplåtelseform
- Andel i bostadsförening - Lägenhet
- Byggår
- 1901-1902
- Äger marken
- Ja
- Energideklaration
- 98 kWh per kvm/år
- Status
- Utförd, 2022-03-09
- Tv/Internet
- Tele2
Bostadsföreningen Dalagården UPA är belägen på Dalagatan 54, Gustav Vasas församling i Stockholm. Föreningen bildades 1920 och fastigheten är bebyggd med ett vackert hus uppfört 1901-1902. Föreningen har god ekonomi, klassas som äkta och äger marken. Man accepterar inte juridisk person som medlem.
ANTAL BOSTADSRÄTTER OCH LOKALER | Huset består av 1 229 kvm bostadsyta fördelat på 11 lägenheter. I föreningen finns även en lokal upplåten med hyresrätt om totalt 111 kvm.
ÖVERLÅTELSE- OCH PANTSÄTTNINGSAVGIFT | Föreningen tar inte ut någon överlåtelse- eller pantsättningsavgift.
MÅNADSAVGIFT | 5 401 kr/mån. Betalas kvartalssvis i förskott. I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Det finns inga beslutade avgiftsförändringar.
EKONOMI | Föreningen har god ekonomi med 8 030 957 kr i lån, ca 6 535 kr/kvm. Kassan uppgår till 1 099 944 kr. Lokalintäkterna för 2023 uppgick till 303 701 kr. (Uppgifter enligt årsredovisning 2023)
Indirekt nettoskuldsättning: Cirka 596 519 kr
Andelssrättens indirekta nettoskuldsättning baseras på föreningens skulder/lån minus föreningens räntebärande tillgångar och likvida medel. Beräkningen är gjord och baseras enbart på den senaste tillgängliga årsredovisningen (2023). För mer information kontakta ansvarig fastighetsmäklare.
PARKERING | Boendeparkering på gatan via Stockholm stad.
GEMENSAMMA UTRYMMEN |
- Cykelförråd/barnvagnsförråd
- Nyrenoverad innergård med terrass och belyst pergola. Här finns utekök och möblemang för större sällskap. Cykelställ under tak
- Tvättstuga
- Vinkällare
UTFÖRDA RENOVERINGAR |
2024: Renovering av samtliga fönster mot gatan.
2023: Kontroll av eldstäder. Installation av ny larmtelefon i hissen.
2022: Nya tvättmaskiner och torktumlare i föreningens tvättrum. Renovering av hiss inklusive nya dörrar i hisskorg. Energideklaration. Nytt elektroniskt låssystem. Renovering av fasad mot granngården.
2021: OVK-besiktning.
2020: Byte av undercentral för fjärrvärme.
2019: Renovering av gården inklusive gårdsbjälklag. Renovering källare.
2016: Installation av stegar samt reparation av gångbryggor på taket.
2015: Renovering av markbrunn på gården.
2014: Installation av värmekablar i takrännor och stuprör mot gatan.
2012: Renovering av lägenhet under vindslägenhet pga läckage från terrass.
2011: Lagning av takfot och fris på gårdssidan och gatufasaden. Renovering av värmesystemet och ny pump installerad.
2010: Installation av avfuktare i källargång. Renovering av plåttak ovanför vindsvåningen. Utbyte av elledningar i trapphus samt installation av rörelsedetektorer.
2009: Renovering/utbyte av horisontella avloppsrör i källaren. Nya elstigare i hela fastigheten. Ommålning av samtliga fönster samt slipning, lagning av ytterdörrar. Balkongbyggnation för åtta lägenheter mot gården.
2007: Provtryckning av skorstenar samt OVK-besiktning.
2006: Spolning av avloppsstammar.
2005: Rensning av köksstammar.
2003: Renovering av tvättstuga och pannrum med bl.a. klinkergolv. Uppfräschning av trapphusets lägenhetsdörrar, marmorering av trapphusets väggar. Upprustning av källaren med nya förråd.
2002: Färdigställande och inflyttning i vindsvåningen. Installation av hiss.
1999: Ommålning av nedre delen av gatufasaden.
1998: Gårdshuset byggs. Ventilationsventiler installerade på samtliga fönster mot gården. Reglercentral och cirkulationspump för fjärrvärme byts ut. Målning av fönsterbågar och fönsterbräden i trapphuset.
1997: Takomläggning efter brandsyn. Rensning av avloppsstammar. Utbyggnad av hyreslokal i källaren samt ny ventilation.
1996: Fasadrenovering och målning mot gården.
1995: Fasadrenovering och målning mot gatan.
1988: Ombyggnad av källarutrymme, oljetank tas bort och utrymmet blir vinkällare.
1986: Takrenovering.
1985: Renovering av trapphuset.
1984: Renovering av tvättstuga, inklusive installation av ny tvättmaskin och torktumlare.
1983: Renovering av balkonger mot gatan.
1982: Renovering av pannrum. Omläggning av gårdsplan.
1979: Byte av stammar.
1978: Installation av fjärrvärme, värmeväxlare och termostat-ventiler.
1976: Renovering av port och trapphus.
1969: Putsning av fasaden mot gården.
1968: Renovering av fönster mot gården.
1958: Renovering av fönster mot gatan.
KOMMANDE UNDERHÅLL / RENOVERINGAR |
Underhållsmålning av taket men man har ej beslutat när.
UNDERSÖKNINGSPLIKT | Köparen uppmanas att undersöka bostadsrätten före köpet. Säljaren ansvarar normalt inte för sådana fel som köparen borde ha upptäckt vid undersökningen. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste hen gå vidare med sin undersökning och om så krävs anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. De uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig med hänsyn till ålder, skick och förväntad ”livslängd”.
Köparens skyldighet att undersöka omfattar inte enbart bostadsrätten utan även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör granskas, t.ex. om föreningen ska genomföra större renoveringar, höja sina avgifter eller liknande. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför ingå i köparens undersökning, liksom genomgång av stadgarna och senaste årsredovisningen.
Uppgift om bostadens yta härstammar vanligtvis från mätbevis eller föreningens lägenhetsregister. Uppgiven yta kan inte ses som en utfästelse eller garanti. I våra överlåtelseavtal friskriver sig säljaren från allt ansvar för eventuella fel eller brister vad avser ytan och köparen avstår med bindande verkan från alla anspråk mot säljaren vad gäller lägenhetens yta.
Mer information gällande bland annat undersökningsplikt finns att tillgå i dokumentet:
”Undersökningsplikt”
BOENDEKOSTNADSKALKYL | Fastighetsmäklaren erbjuder en individuell beräkning av era boendekostnader. Prata med ansvarig mäklare om beräkning önskas.
BUDGIVNING | Säljaren har fri prövningsrätt vilket innebär att säljaren bestämmer till vem hen vill sälja, när och till vilket pris. Säljaren bestämmer hur budgivningen ska gå till och hur den ska avslutas. Det innebär att säljaren inte nödvändigtvis behöver sälja till den som lämnat det högsta budet eller sälja alls. Mäklaren har en skyldighet att vidarebefordra samtliga bud till sin uppdragsgivare och föra en budförteckning över alla bud. Först när både säljaren och köparen har undertecknat ett köpekontrakt för bostaden blir köpet bindande.
Budförteckning överlämnas till köpare och säljare när mäklarens uppdrag är avslutat, normalt vid tillträdet.
MÄKLARENS ANSVAR | Mäklaren är skyldig att verka som en opartisk mellanhand mellan köpare och säljare. Mäklaren ska verka för att säljaren lämnar köparen de uppgifter som är av betydelse för hen samt verka för att köparen före köpet undersöker bostadsrätten. Mäklaren har normalt inte ansvar för att kontrollera om säljarens uppgifter är korrekta.
För ytterligare information, besök Fastighetsmäklarinspektionens hemsida:
http://www.fmi.se/konsument
SIDOTJÄNSTER | Mäklaren är, enligt Fastighetsmäklarlagen, skyldig att informera om sina eventuella sidotjänster där mäklaren/företaget får ersättning/provision. Franzon Du Rietz erhåller administrationsersättning, upp till 50% av uppdragsgivarens kostnad för annons på Hemnet.